Приятно е от време на време човек да се откъсне от забързания си график и да влезе в непосредствен контакт със света на изкуството. Някои от нас ходят на концерти или театрални постановки, други танцуват или свирят, трети изпробват таланта си в някакъв занаят. Разбира се посещението на музей също ви гарантира откъсване от ежедневието…
Стоите пред картина в художествен музей, ръцете са отзад на гърба ви и се опитвате да се потопите изцяло в атмосферата, когато напълно непознат човек застава до вас и ви казва нещо. Какво ви казва непознатият – изберете един от дадените по-долу отговори:

1. „Не е ли прекрасна картината?”
2. „Какво мислите за тази картина?”
3. „Извинете, колко Ви е часа?”
4. „Знаете ли…аз самият съм художник.”

 

 

 

 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

 

 

КЛЮЧ КЪМ „ИЗЛОЖБА НА КАРТИНИ”

Когато непознат внезапно ви заговори, първоначалните чувства винаги са смесица от опасение и очакване. В този въображаем сценарий, думите на непознатия всъщност отразяват начина, по който вие реагирате в подобни ситуации. Отговорът ви разкрива какво впечатление оставяте у хората при първа среща.

1. „Не е ли прекрасна картината?”
Вие сте приятелски настроени, позитивни личности и оставяте чудесно първо впечатление у почти всички хора, които срещате. Единственото ви притеснение трябва да е свързано с това, че хората може да не ви приемат сериозно в началото.
2. „Какво мислите за тази картина?”
Искате да усетите темперамента на събеседника си, преди да направите каквото и да било. Хората могат да усетят колебанието ви и това да повлияе на реакцията им спрямо вас. Няма да настъпите никого по мазола с този предпазлив подход, но така вечно може да играете по правилата на другите.
3. „Извинете, колко Ви е часа?”
Половината свят ви намира за напълно нормална личност, но другата половина ви смята за малко странна птица. Създавате впечатление, че живеете живота си както ви харесва и много хора биха ви определили като ексцентрични. Не ви интересува много какво мислят или чувстват другите. За добро или лошо това е ваша тайна.
4. „Знаете ли…аз самият съм художник.”
При запознанството си с хора изглеждате малко нервни и припряни. Може би твърде много държите да се харесате на останалите, а колкото повече се стараете, толкова по-лошо впечатление оставяте. Не полагайте толкова усилия да накарате другите да мислят, че сте страхотни – ще ви харесат повече, ако се държите естествено и се отпуснете.